Kubica: “Mijn comeback draaide uit op een grote teleurstelling”

05 mei 2019 — De Pool Robert Kubica blikt in een interview terug op zijn comeback in de Formule 1, een comeback die dramatisch verliep omwille van de vele problemen die Williams had met haar nieuwe wagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“Het was ons realistische doel om een vlotte start van het seizoen te kennen,” vertelde Kubica tegenover de officiële F1-website in een vooruitblik naar de GP van Spanje.

“Het was belangrijk om een positief momentum te kennen zodat we ons zouden kunnen focussen op het verbeteren van de wagen en zo goed mogelijke prestaties neer te zetten.”

De dramatisch verlopen voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen heeft ongetwijfeld een serieuze invloed gekend om de slechte seizoenstart. Williams mistte de eerste twee dagen van de wintertests in Barcelona.

“Jammer genoeg was de situatie tijdens het testen net iets anders,” blikt Kubica terug op de desastreuze wintertests. “Het was zeer teleurstellend.”

De slechte situatie tijdens de wintertests had ook een enorme invloed op de comeback van Kubica. De voorbereiding van Kubica op zijn comeback liep volledig de mist in.

“Het plaatste mezelf en het team in een erg moeilijke situatie. De eerste test in Barcelona was de belangrijkste test in mijn leven, aangezien ik na een erg lange periode van afwezigheid een comeback maakte.”

“Het was mijn enige kans om me volledig op mezelf te focussen, om kennis op te doen over de wagen en om mij voor te bereiden op mijn terugkeer.”

“In de plaats daarvan moest ik de eerste race gebruiken om dingen te leren en te begrijpen, zaken die ik al in Barcelona onder de knie had moeten krijgen,” besloot Kubica.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België