logo
 

Kubica niet klaar voor F1-seizoen 2012

23 november 2011 — Robert Kubica zal niet aan de start verschijnen van het nieuwe seizoen 2012.

De Pool heeft aan Lotus Renault GP meegedeeld dat hij niet op tijd fit zal geraken voor de start van het nieuwe seizoen. Het herstelproces van Kubica na zijn crash verloopt goed maar dus niet snel genoeg. Dat betekent ook dat Lotus Renault GP op zoek moet naar een vervanger voor de Pool.

Het team had november als ultimatum gesteld om te weten of Kubica op tijd fit zou zijn om opnieuw zijn racezitje op te nemen.

“Ook al heb ik de voorbije weken hard gewerkt, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet met de volle honderd procent zekerheid aan de start zal kunnen verschijnen,” aldus Kubica. “Ik heb het team gebeld en hen ingelicht over de situatie. Het was een erg moeilijke beslissing maar wel de juiste.”

“Ik weet ook dat Lotus Renault GP zich moet voorbereiden op het nieuwe seizoen en de deadlines opnieuw opschuiven zou niet juist zijn. Mijn herstel verloopt nog steeds voorspoedig en mijn dokters zijn onder de indruk. Ik heb gewoon meer tijd nodig. Ik wil honderd procent zeker zijn wanneer ik mij aan een racezitje verbind.”

Spijtig ook voor de fans van Kubica maar het biedt anderen dan weer opportuniteiten. Zo komt ondermeer Romain Grosjean in beeld als eventuele vervanger.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België