Kubica onzeker over race in Zuid-Korea

19 oktober 2010 — De Poolse Renault-rijder Robert Kubica weet momenteel nog niet goed wat hij moet verwachten van de GP van Zuid-Korea. In Zuid-Korea zal men dit seizoen op een gloednieuw circuit racen.

Enige tijd geleden verklaarde Bernie Ecclestone nog dat de organisatie van de GP van Zuid-Korea niet op schema zou zitten met de aanleg van het nieuwe circuit. Vorige week keurde de FIA het circuit dan toch goed.

Voor de rijders zal het mogelijk toch uitkijken geblazen zijn aangezien het nieuwe asfalt het gedrag van de wagens wel eens serieus zou kunnen beïnvloeden. Ook Robert Kubica gebruikte uiteraard de simulator om het nieuwe circuit al eens te verkennen.

“Het circuit ziet er interessant uit. Het bestaat uit zowel snelle als trage gedeeltes. De laatste sector ziet er nu al een hele uitdaging uit. Het is belangrijk om veel grip te verkrijgen zodat men de bochten op volle snelheid kan nemen. Indien er te weinig grip is zullen we opnieuw voor een uitdaging staan. Op dit ogenblik kan ik niets voorspellen voor de GP van Zuid-Korea”, aldus de Pool.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België