Kubica over comeback: “Hoe goed ik zal zijn hangt af van hoe goed de wagen is”

04 januari 2019 — Volgens Robert Kubica zal de nieuwe Williams F1 bolide in sterke mate bepalen hoe succesvol zijn F1-comeback zal zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Na jaren van revalidatie maakt de Pool zijn comeback in de Formule 1. Die comeback zal met veel belangstelling gevolgd worden. Het lijkt immers een sprookje dat Kubica na zijn verschrikkelijke crash kan terugkeren naar de Formule 1.

Er zijn echter grote vraagtekens bij Kubica zijn comeback. Is de Pool wel in staat om op het allerhoogste niveau opnieuw mee te draaien? Kubica zelf liet eerder al uitschijnen er van overtuigd te zijn van wel, anders zou hij het niet doen.

Veel zal volgens hem echter afhangen van de wagen die Williams weet te bouwen. Is die goed dan kan zijn comeback een stuk eenvoudiger worden en een succes worden.

“Het is een moeilijke taak en een erg ambitieus doel maar ik denk dat ik erom gekend sta om geen eenvoudige taken op mij te nemen,” vertelde Kubica tegenover de krant ‘Przeglad Sportowy’.

“Of het werkt of hoe close ik zal zijn, veel zal afhangen van hoe ik mij in de wagen voel en hoe de nieuwe wagen zal zijn. Hoe zal de wagen zich gedragen? Dit kan alles veel eenvoudiger of veel moeilijker maken.”

Het voorbije seizoen was Kubica testrijder bij Williams en ondervond hij uit eerste hand hoe moeilijk de wagen van 2018 zich gedroeg. Kubica vergeleek het met dansen met een partner die eigenlijk niet kan dansen.

“Indien een wagen zich niet gedraagt zoals een rijder verwacht, en dan heb ik het niet over snelheid of rondetijden, maar het gevoel dat de wagen geeft en dat de wagen hindert, dan is het enorm lastig” aldus Kubica.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België