logo
 

Kubica: “Terugkeer naar de Formule 1 op korte termijn onmogelijk”

11 december 2012 — Robert Kubica en zijn fans hopen dat de Pool weldra kan terugkeren naar de Formule 1, maar op korte termijn is een terugkeer zeer onwaarschijnlijk.

De Pool is nog steeds aan het revalideren van zijn zware crash waarbij hij in 2011 bijna zijn rechterhand verloor. Kubica wou aanvankelijk begin 2012 zijn comeback in de Formule 1 maken, maar dat bleek onmogelijk te zijn.

Kubica was fysiek nog niet in orde om terug te keren naar de koningsklasse van de autosport. Ook nu is de Pool fysiek nog niet voldoende hersteld voor een terugkeer naar de Formule 1, al nam hij wel reeds meermaals deel aan een rally.

Het probleem blijft echter zijn rechterhand en rechterarm. De beweeglijkheid daarvan is nog steeds ondermaats om terug te kunnen keren naar de Formule 1, dat liet Kubica in een interview met Autoweek weten.

“Indien ik mijn rechterarm volledig kan bewegen zoals vroeger, dan is er een kans dat ik kan terugkeren naar de Formule 1,” liet Kubica tijdens het interview weten. “Tot het zover is moeten we echter afwachten. Op korte termijn is er geen kans dat ik terugkeer naar de Formule 1.”

“Indien het alleen een kwestie van kracht zou zijn, dan kan ik dat via training in de fitness verhelpen. Het belangrijkste probleem blijft de beweeglijkheid van mijn elleboog en pols. Ik vind het nog steeds enorm moeilijk om mijn rechterarm te bewegen. Ik onderging verschillende operaties om dit probleem te verhelpen, maar tot nu toe merk ik geen indrukwekkende verbetering,” besluit Kubica.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België