logo
 

Kubica test deze week in DTM-wagen

22 januari 2013 — Robert Kubica zet opnieuw een belangrijke stap in zijn revalidatie.

image
De Pool is nog steeds aan het herstellen van zijn crash in Italië zo’n twee jaar geleden. Kubica reed de voorbije maanden reeds meermaals met een rallywagen en won zelfs al enkele wedstrijden. Toch is het nog veel te vroeg om opnieuw naar de Formule 1 terug te keren.

Deze week wordt echter een belangrijke nieuwe stap in de goede richting gezet. Kubica gaat immers testen met een DTM-wagen van Mercedes. De Pool wil zo nagaan hoe het voelt om met een wagen te rijden die ook heel wat downforce genereert en op een circuit rijdt.

Toto Wolff, nog maar pas actief bij Mercedes, liet tijdens een teleconferentie met enkele journalisten weten waarom ze bij Mercedes Kubica deze kans geven.

“We houden overduidelijk van Robert, hij is zeer speciaal,” zei Wolff tegenover ondermeer Autosport. “Ik denk dat we hem bij Mercedes-Benz gewoonweg een kans willen geven om een serieuze test te doen in een goede racewagen. Hij kan dan zien hoe het gaat en hoe het aanvoelt. Hij is momenteel nog niet voor de volle honderd procent fit. Het is de eerste keer dat hij zal testen in een wagen met heel wat downforce. We zullen zien hoe het gaat.”

Kubica liet eerder reeds verstaan dat hij zijn rechterarm en hand nog niet optimaal kan bewegen. Dat zorgt ervoor dat een terugkeer naar de Formule 1 op korte termijn niet mogelijk is, maar een test met een DTM-wagen mag geen probleem zijn.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België