logo
 

Kubica: “Testen met een éénzitter lukt nog niet”

16 november 2012 — Robert Kubica geeft toe dat hij nog niet denkt aan een terugkeer in de Formule 1.

De Pool is daarvoor nog niet voldoende hersteld van de blessures die hij in 2011 opliep na een crash in de Ronde di Andora rally.

“Ik heb geen plannen voor de nabije toekomst, maar ik droom er wel van om terug op het hoogste niveau te racen”, zegt de 27-jarige Kubica.
Robert Kubica zal nog niet meteen een comeback maken zoals die van Michael Schumacher of zelfs Kimi Raikkonen De snelle Pool wil wel, maar moet vooral geduldig zijn.
“Voorlopig zit ik nog altijd in het rehabilitatieproces”, aldus Kubica. “Maar ik heb al regelmatig getest met snelle wagens op een circuit. Daarbij kon ik telkens tot het uiterste gaan. Natuurlijk hoop ik wel dat mijn hand en arm net als mijn conditie in de toekomst nog een pak zullen verbeteren.”
Naast enkele testsessies was Kubica ook al succesvol op competitief niveau. In september won hij met een Subaru Impreza de Ronde Gomotilo di Lana rally. Kubica zou dan ook graag weer deelnemen aan een kampioenschap op het hoogste niveau. “Maar om met een éénzitter te rijden is het te vroeg. Ik heb daarvoor nog teveel last van een ernstige beperking aan mijn arm.”
“Ik kan dus momenteel niets anders doen dan testen in wagens met een dak. Ik ben ondertussen al een tijdje inactief in de Formule 1 en mijn contacten zijn beperkt. Ik concentreer me in de eerste plaats op mijn gezondheid zodat ik in topconditie kan terugkeren in de racewereld,” besluit Kubica.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België