Kubica testrijder voor Pirelli in 2013?

22 september 2012 — Robert Kubica wil in 2014 zijn comeback maken in de Formule 1. De Pool is echter nog volop bezig met zijn revalidatie. Mogelijk kan Pirelli echter een uitweg bieden om Kubica zijn comeback te bespoedigen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Kubica dit seizoen zijn comeback zou maken maar dat bleek uiteindelijk onhaalbaar. De Pool zijn revalidatie was nog niet voldoende ver gevorderd en Kubica hoopt nu om in 2014 zijn comeback te maken.

Recent maakte Kubica zijn wederoptreden in de autosport door deel te nemen aan enkele rallywedstrijden. Dat verliep echter met een wisselend succes. Zijn eerste rally won hij maar tijdens zijn tweede rally crashte de Pool hevig. Gelukkig kon Kubica zijn wagen ongeschonden verlaten.

Met het oog op een comeback in de Formule 1 in 2014 is elke ervaring in een F1-bolide een groot pluspunt. En daarbij kan Pirelli Kubica de hand reiken. Pirelli zal waarschijnlijk immers op zoek moeten naar een vervanger voor Jaime Alguersuari, die volgend jaar terug een racezitje wil in de Formule 1.

De Italiaanse bandenfabrikant beschouwt Kubica als een mogelijkheid om de Alguersuari te vervangen. Kubica zijn rechterhand is momenteel echter nog niet voldoende hersteld maar van zodra dat het geval is wil Paul Hembery de Pool graag als testrijder.

“Ik heb gedurende een langere periode niet gesproken met Robert maar er zijn enkele projecten waarin hij misschien betrokken kan worden. Het is dus zeker mogelijk dat hij eventueel voor ons zal testen,” aldus Hembery. “De kans is echter groter dat we met hem samenwerken in de rallysport, maar we zullen zien.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België