Kubica: “Voel me meer een rookie dan een ervaren rijder”

19 januari 2019 — Sinds Robert Kubica gedwongen afscheid moest nemen van de Formule 1 door zijn zware blessures is de sport zodanig veranderd dat hij niet het gevoel dat hij als een ervaren rijder aan de start zal staan in Melbourne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

Het verhaal is ondertussen wel bekend, in 2011 nam Robert Kubica deel aan een rally en kreeg er een verschrikkelijk ongeluk waarbij hij ei zo na een arm verloor. Het zag er lang naar uit dat de GP van Abu Dhabi in 2010 het laatste optreden in de Formule 1 zou blijven van de Pool maar hij wist terug te vechten en na acht jaar afwezigheid voor 2019 een racezitje bij Williams te versieren.

“Ik zal me in Melbourne eerder als een rookie voelen in plaats van iemand die al vijf seizoenen ervaring heeft,” vertelt Kubica tegenover ‘Autosport.’

“De reden daarvoor is dat de Formule 1 ondertussen enorm veranderd is. De F1 verandert constant en als je de auto’s van begin jaren 2000 vergelijkt met de huidige zie je dat ze compleet verschillend zijn.”

“Ik moet hard werken en ik kijk ook uit naar die uitdaging maar ik moet ook een manier vinden om op een natuurlijke manier te rijden, zoals ik dat in het verleden had toen ik dikwijls - minstens om de tien dagen - in de auto zat.”

“Alles moet zo natuurlijk mogelijk gebeuren. Je moet er niet naar zoeken het komt vanzelf.”

Het wordt een zware opdracht voor Kubica maar als er een ding is waar de Pool niet aan ingeboet heeft is het wel zijn vechtlust.

“Het helpt dat ik deze sport op zulk een hoog niveau heb beoefend. Ik heb al aan den lijve ondervonden wat het betekent om een F1-rijder te zijn en te racen tegen de beste rijders. Ik hoop dat die ervaring me zal helpen om het niveau te bereiken dat ik wil, dat is het doel.”

“Ik sta met mijn voeten op de grond en ik weet dat wat ik ga doen een enorme uitdaging is vanuit het oogpunt van de sport. Het is een grote eer voor mij dat ik mag uitmaken van de twintig beste rijders en het wordt een zware klus, er wacht me een grote uitdaging.”

“Ik hou me enkel bezig met mijn job en waar ik mee bezig ben, er zal altijd wel iemand zien die je op een andere manier zal beoordelen,” besluit Kubica.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België