logo
 

Kubica vreest nooit te kunnen terugkeren naar de Formule 1 (VIDEO)

13 april 2013 — Robert Kubica werkt gestaag aan zijn revalidatie en mogelijke comeback in de Formule 1. De Pool laat voor het eerst weten dat hij vreest om nooit meer in de Formule 1 te kunnen racen.

image
Kubica liet tijdens een interview in Portugal, waar hij aan het testen is voor de rally, weten dat hij maar al te graag een comeback wil maken in de Formule 1, maar dat hij vreest om nooit die comeback te kunnen maken.

Robert Kubica verloor tijdens een crash met zijn rallywagen bijna zijn rechterhand, maar de artsen konen zijn hand echter redden. Er wachtte de Pool echter een lange revalidatie. De beweeglijkheid van zijn hand is nog niet zoals het moet en ook het herstel van de zenuwbanen vraagt heel wat tijd.

“Uiteraard zou ik graag terugkeren naar de Formule 1, maar ik besef dat dit mogelijk nooit zal gebeuren,” aldus Kubica. “Er zijn enkele zaken die ik zelf niet onder controle heb en dat is moeilijk voor mij.”

“De rallysport helpt me om in de autosport actief te blijven en het zorgt er zeker en vast voor dat ik met mijn hoofd omhoog verder kan doen.”

De rallywagen van Kubica is speciaal aan hem aangepast omdat zijn beweeglijkheid nog steeds niet is wat het moet zijn. Voor die aanpassing moest toestemming aan de FIA gevraagd worden.

Kubica blijft overduidelijk dromen van een comeback, maar het is nog maar de vraag of die er ooit zal komen. Hieronder de video met het volledige interview.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België