logo
 

Kubica vreet motoren

30 juni 2009 — Het seizoen is nog niet halverwege en BMW-rijder Robert Kubica zit al over de helft van zijn aantal toegestane motoren per seizoen. Op Silverstone liep het bovendien helemaal mis voor de Poolse rijder.

Op vrijdag moest de motor van Kubica vervangen worden na een opgave in de vrije training. Wanneer de wagen weer op punt staat is men bij BMW nog best tevreden maar op zaterdag gebeurt plots identiek hetzelfde. Volgens enkele medewerkers zouden de problemen enkel ontstaan zijn door sensoren die aan de motor zijn verbonden en eigenlijk komt het er dus op neer dat het niet de krachtbron van BMW is die onbetrouwbaar is.
Robert Kubica zit momenteel al aan zijn vijfde motor dit seizoen. Indien hij de beperking van acht motoren in één seizoen niet haalt en dus gebruik zal maken van een negende motor, dan zal hij tien startplaatsen achteruit moeten tijdens de daar op volgende race. Indien Kubica geen andere keuze heeft zal hij dus sowieso voor de bestraffing gaan kiezen en proberen plaatsen goed te maken tijdens de race. Het beloven dus nog spannende momenten te worden met de Poolse rijder.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België