logo
 

Kubica werkte zijn tweede test af voor Williams

17 oktober 2017 — Robert Kubica heeft vandaag zijn tweede test afgelegd met een Williams van 2014. Hij reed op de Hungaroring zodat Williams kan nagaan dat Kubica wel degelijk klaar is om terug te keren in de Formule 1.


De 32-jarige Pool werkte een volledige dag af op de Hungaroring, zes dagen nadat hij een test afwerkte op het circuit van Silverstone in dezelfde Williams-bolide uit 2014. De test van vandaag maakt deel uit van een programma, waar ook simulator-werk is inbegrepen, om te zien of Kubica klaar is om te racen in de Formule 1 in 2018.

Williams wil wel niet veel kwijt over de test. Het spreekt over “een productieve dag”, maar wil geen details kwijt over zijn progressie terwijl het team “verder doet met Kubica te evalueren”.

Verder krijgt de reserverijder bij Williams, Paul di Resta, ook een kans om zich te bewijzen. De Schot mag op woensdag in de FW36 kruipen.

Lance Stroll is al bevestigd voor het seizoen 2018, en Williams heeft op dit moment vier namen op de lijst staan om de teamgenoot van de Canadees te worden. Naast Robert Kubica en Paul di Resta staan ook Felipe Massa en Pascal Wehrlein op de lijst. Er wordt verwacht dat Williams voor het einde van het jaar een beslissing zal maken.

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone gaf reeds zijn mening en verklaarde dat Williams niet moet twijfelen om de Pool een vast zitje te geven. Ecclestone denkt dat Kubica beter kan presteren dan zijn vorige periode in de Formule 1.

Ook Felipe Massa gaf reeds zijn mening over een eventuele terugkeer van Kubica bij Williams. De Braziliaan is van mening dat Williams “in een erg slechte” richting gaat als het team hem niet behoudt naast Lance Stroll voor 2018.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België