Kubica: “Williams traag door beschadigde wagen en gebrek aan onderdelen”

15 maart 2019 — Het Williams F1 team was tijdens de tweede oefensessie zo'n vier seconden trager dan de besttijd van Lewis Hamilton. Nog erger was dat Williams anderhalve seconde verwijderd was van het tweede laatste team, maar er is volgens Robert Kubica een verklaring waarom Williams zoveel trager is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“Jammer genoeg is het wat minder door de problemen die we ondervonden, vooral tijdens de tweede oefensessie,” blikt Kubica terug op de vrijdag van Williams in Melbourne. “We moesten heel wat compromissen sluiten door enkele beschadigingen aan de wagen.”

“We hebben geprobeerd om de onderdelen te herstellen maar we beschikken over weinig reserveonderdelen. We moeten het dan ook zien te doen met wat we hebben.”

Na een dramatische voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen verloopt dus ook het begin van het nieuwe seizoen niet probleemloos. Een gebrek aan onderdelen dreigt voor Williams de eerste race meteen al overbodig te maken. Toch gaan ze met de beschikbare middelen hun uiterste best doen.

“Het is moeilijk om met de wagen te rijden en wanneer je met een beschadigde wagen moet rijden is het nog moeilijker. Het is echter goed om hier te zijn.”

“Ik weet dat het vreemd klinkt want normaal is het moeilijk om iets positief te vinden wanneer je zo traag bent. Je moet zoals altijd echter het maximale eruit proberen halen en dat is ook voor morgen ons doel,” besloot Kubica.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België