logo
 

Kubica zal volgende maand testen

10 september 2011 — Robert Kubica zal volgende maand terug achter het stuur kruipen. Hij zal niet direct terug in een formule 1-bolide stappen, maar zal testen in een simulator of een snelle roadcar. Het zou de Pool terug vertrouwen moeten geven om hem zo snel mogelijk zijn come-back te kunnen laten maken.

Kubica herstelt snel van de crash die hij in februari maakte tijdens een rally. Twee weken geleden werd zijn laatste operatie, aan de elleboog, succesvol uitgevoerd. Nu spreekt zijn manager Daniele Morelli al over een testrit voor hem.

“We overwegen om Robert terug de helm van de haak te laten pakken in oktober om hem een indicatie te geven of hij capabel is.” vertelde Morelli op een persconferentie vandaag in de motorhome van Renault.

“We spreken natuurlijk niet van een formule 1-wagen. Het is gewoon belangrijk dat hij terug begint met rijden. Het is niet belangrijk of dat in een simulator gebeurt of in een gewone wagen op een circuit. Het is gewoon de laatste stap in bepaald programma.”

“Twee weken geleden heeft Robert zijn allerlaatste operatie ondergaan. Er waren el wat vragen en angsten omtrent het slagen. Gelukkig ging alles goed. Robert kon de dag er op al normaal met zijn elleboog bewegen. Dat is één van de belangrijkste fases in de revalidatie van zijn rechter arm.”

Doordat Kubica lang niet met zijn rechter arm heeft kunnen bewegen zijn de spieren er in zeer erg verzwakt. De volgende weken zal de Pool veel oefeningen moeten doen om de kracht in zijn vingers, pols en elleboog terug te krijgen.

“We hebben geen vragen meer over hoe hij er uiteindelijk van af zal komen.” vervolgt Morelli. “Natuurlijk moeten we positief blijven in zo’n situatie. Robert is zeer hard aan het werken. Hij staat er gebrand op. Zoals we weten is hij een vechter. De dokters moeten soms zelfs zeggen dat hij rustiger aan moet doen.”

“Nu moeten we de natuur zijn werk laten doen. Er zijn geen echte obstakels die we moeten overwinnen. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat hij terug in een formule 1-wagen zit.”

“Robert is een formule 1-coureur. Als hij in een formule Renault kan rijden, kan hij ook een formule 1 besturen. Het is vandaag niet zo fysiek veeleisend meer als van tevoren om in een f1-wagen te rijden. Ik geloof zelfs dat meer vergt om in een GP2-bolide te rijden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België