“Kubica zijn fysieke problemen zijn geen ‘issue’ bij Williams”

25 januari 2019 — Volgens Paddy Lowe, de technisch directeur bij Williams, is Kubica helemaal klaar voor zijn F1-comeback en zijn de 'fysieke problemen' van Kubica geen issue meer bij Williams.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Robert Kubica maakt komend seizoen zijn comeback in de Formule 1. De meningen over de comeback van Kubica zijn verdeeld. Volgens sommigen is de Pool absoluut klaar voor zijn comeback, volgens anderen had Williams beter voor een andere rijder gekozen.

Bij Williams beseffen ze dat er heel wat wantrouwen is omwille van de fysieke ‘beperkingen’ die Kubica had en die hem hinderden tijdens het besturen van een F1-bolide. Ze staan echter volledig achter hun keuze voor Kubica.

“Het is duidelijk iets dat we in overweging moesten nemen tijdens onze selectie. Je kan niet doen alsof het geen issue is, of geen mogelijk issue,” aldus Lowe tegenover ‘Motorsport.com’.

Paddy Lowe zelf meent dat Kubica volledig klaar is voor zijn comeback in de koningsklasse van de autosport.

“Nu hebben we echter onze beslissing genomen en we hebben er alle vertrouwen in dat Robert top is en klaar is om terug te keren naar de Formule 1.”

“Ik denk er zelfs niet meer over na, het speelt geen rol van betekenis meer. Robert is onze rijder. Hij is 100 procent competent en hij is 100 procent toegewijd.”

“Misschien dat anderen van buiten het team er nog bij stilstaan maar bij ons is dat uit ons achterhoofd verdwenen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België