Kvyat: “De snelheid van mijn F1-bolide was plots weg”

02 mei 2019 — Tijdens de oefensessies voor de GP van Azerbeidzjan was Daniil Kvyat geregeld bij de eerste tien te vinden maar tijdens de race was daar nog maar weinig van te merken. Op de vraag waarom moet ook de Rus het antwoord schuldig blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Daniil Kvyat zag in Baku de finishvlag niet nadat Daniel Ricciardo na een nogal optimistische inhaalpoging op knullige wijze achteruit tegen de Toro Rosso van de Rus aanreed.

Het weekend was nochtans goed begonnen voor Kvyat met een zesde tijd in de tweede en de derde vrije oefensessies. Ook de kwalificaties verliepen vlot met een twaalfde tijd in Q1, negende in Q2 om vervolgens Q3 weer af te sluiten op de zesde plaats.

Tijdens de race verliep het heel wat minder. Kvyat kon geen vuist maken en leek wel achteruit te racen. Na de race vroeg de Rus zich dan ook af waar zijn snelheid plotsklaps heen was.

“Plots hadden we geen grip meer, in de eerste vijf ronden ging ik van de zesde naar de twaalfde plaats,” aldus Kvyat. “Ik weet niet wat er gebeurd is maar er moet ergens iets fout gelopen zijn.”

Toen de Rus de zachte banden had ingeruild voor medium exemplaren begon het plots wat beter te lopen.

“Ik was niet snel genoeg om de McLaren te bedreigen maar ik kon toch weer standhouden in het middenveld. Ik denk dat we punten hadden kunnen scoren maar toen kwam ik Daniel tegen.”

“Het was duidelijk voor mij dat Ricciardo toen sneller onderweg was dan ik. Hij had gewoon wat geduldiger moeten zijn. Als hij een paar bochten gewacht had was er het lange rechte stuk van start-finish en dan zou hij me zeker gepasseerd zijn.”

“We moeten nu zien uit te vissen wat er gebeurd is tussen de oefensessies en de race, waarom we in een keer niet meer competitief waren. Ik ben er zeker van dat onze mensen het snel op het spoor zullen zijn,” besluit Kvyat.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België