“Kvyat gelooft opnieuw in zichzelf”

28 september 2016 — Daniil Kvyat kende een teleurstellend seizoen. De Rus verloor zijn zitje bij Red Bull aan Max Verstappen en kon zich ook bij Torro Rosso niet echt doorzetten. Teambaas Franz Tost ziet echter een positieve evolutie.


Kvyat scoorde twee punten tijdens zijn laatste race in Singapore. Dit was zijn beste prestatie voor het team dit seizoen en nog maar de derde keer dat de Rus in de punten finishte voor Scuderia Torro Rosso.

Dat zag ook teambaas Franz Tost. “Daniil reed een fantastische race. Hij vocht een mooi duel uit met Alonso en Verstappen. Vooral de manier waarop hij verdedigde was goed. Spijtig genoeg kon hij op het einde van de race niet opschuiven. De Force India van Perez was gewoon te snel op het rechte stuk.”

De Rus maakt hiermee ook een einde aan een reeks van vier races zonder WK-punten, maar vooral: volgens Tost is dit het begin van een positieve curve voor Kvyat.

“Hij heeft het geloof in zijn rijderscapaciteiten teruggevonden”, aldus Tost. “Zoiets is van vitaal belang voor een rijder.”

Of de ommekeer nog op tijd komt voor Kvyat is maar de vraag. De wissel met Max Verstappen maakte al duidelijk dat Red Bull weinig in hem gelooft. Zijn reeks mindere prestaties zorgden er dan ook voor dat zijn plaats ter discussie kwam te staan. Huidig GP2-leider Pierre Gasly wordt steeds vaker genoemd als mogelijke vervanger; ofwel na het GP2-seizoen, ofwel voor het seizoen 2017.

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België