Kvyat: “Ik kijk uit naar de strijd met Sainz”

11 januari 2017 — 2016 was een jaar om snel te vergeten voor Daniil Kvyat. De Rus verloor zijn plaats bij Red Bull aan Max Verstappen en ook bij kleine broer Torro Rosso presteerde hij niet goed. Toch kijkt Kvyat met vertrouwen naar volgend seizoen.


“Vorig jaar ging inderdaad moeilijk”, vertelt Kvyat. “Ik had minder ervaring dan Ricciardo bij Red Bull. Daardoor begreep ik de wagen minder goed en was ik niet zo constant als hij.”

Dat verklaart waarom Kvyat minder presteerde dan Ricciardo, maar Carlos Sainz heeft ongeveer evenveel ervaring als de Rus. En in de races die beide rijders samen reden haalde Sainz maar liefst 42 punten meer dan Kvyat. Maar ook bij die vergelijking heeft de Russische piloot een reden voor zijn falen.

“In het midden van het seizoen veranderen van team is zwaar. De wagen was compleet voor Sainz gebouwd. Hierdoor voelde ik me nooit comfortabel.”

Maar een nieuw seizoen, een nieuwe kans. Tegen de verwachtingen in mocht Kvyat blijven als Torro Rosso-rijder. De piloot gelooft helemaal in zijn kansen voor dit seizoen.

“Vorig jaar zat ik compleet ‘out of the window’ van de wagen. Maar ik weet zeker dat wanneer de wagen mij ligt, ik hem aankan”, besluit Kvyat strijdvaardig.

Een mening die ook teambaas Franz Tost deelt. Hij besloot Kvyat in het team te houden na degelijke resultaten aan het einde van het seizoen. Het gevecht met Max Verstappen in Singapore zorgde volgens Tost voor de déclick bij Kvyat.

“Als je een rijder als Max Verstappen in een Red Bull achter je kunt houden met een Toro Rosso, dan heeft dat een positieve impact op je. Hij toonde aan dat hij het nog steeds in zich heeft. Hierdoor kreeg hij meer zelfvertrouwen door. En het belangrijkste voor een coureur is nu eenmaal dat zelfvertrouwen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België