Kvyat stunt in zijn Toro Rosso: sneller dan Red Bull

11 oktober 2014 — Daniil Kvyat, de Rus die volgend seizoen Sebastian Vettel vervangt bij Red Bull, imponeerde tijdens de kwalificatie voor zijn thuisrace. Kvyat reed immers de vijfde tijd en hij was daarmee sneller dan beide Red Bull-piloten.


Kvyat kreeg een week geleden plots te horen dat Sebastian Vettel Red Bull ging verlaten en dat hij, ondanks het feit dat dit zijn debuutjaar in de Formule 1 is, werd aangeduid als vervanger van de Duitser.

Dat de keuze van Red Bull voor Kvyat geen wilde gok is, dat bleek vandaag nogmaals. De Rus reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland immers de vijfde tijd, zijn beste startpositie van het seizoen. Uiteraard is Kvyat tevreden en zo kan hij ook het thuispubliek plezieren.

“Het was een goede ronde. Met de vijfde plaats ben ik uiteraard zeer tevreden. Het is bovendien lang geleden dat er nog eens een Toro Rosso van op die plaats heeft mogen vertrekken. Ik ben blij, maar nu moeten we aan de slag voor morgen, zodat we ook dan goed kunnen presteren,” zei Kvyat tegenover de Duitse zender RTL.

“Ik zou uiteraard ook morgen graag een goed prestatie neerzetten voor mijn thuispubliek,” antwoordde Kvyat op de vraag wat hij nog meer wenst tijdens het eerste raceweekend in Rusland.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België