Kvyat keek ‘Game of Thrones’ toen hij het slechte nieuws kreeg

12 mei 2016 — Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grote Prijs van Spanje kreeg Daniil Kvyat voor het eerst de kans om zijn mening te geven over de rijderswissel bij het Red Bull huis. De jonge Rus verhuist immers van Red Bull Racing naar Toro Rosso, ten voordele van Max Verstappen. Kvyat blijft positief, maar geeft tijdens zijn interview toch een paar steken in de richting van Red Bull.


Tijdens de persconferentie op donderdag nodigde de FIA drie rijders uit van Red Bull: Carlos Sainz en Daniil Kvyat voor Toro Rosso en Max Verstappen voor Red Bull Racing. Daniil Kvyat, de Rus die degradeerde naar Toro Rosso, kreeg de kans om zijn mening te geven bij de rijderswissel.

“De beslissing kwam bij mij ook aan als een schok”, verklaart Kvyat. “Maar het is nu eenmaal zo. Zoals ik steeds heb gedaan, zal ik nu proberen om antwoord te geven op het circuit. Ik zal dat zo luid mogelijk proberen doen”, klinkt Kvyat strijdlustig.

Daniil Kvyat besteedde ook wat tijd aan zijn nieuwe team Toro Rosso, waar hij in 2014 ook al voor uitkwam. “Ik ben nu terug bij een team waar ik me altijd goed heb gevoeld. Het geeft een goed gevoel dat ik zeer welkom werd geheten. Onze doelen zijn duidelijk, voor mezelf en voor het team.” Zoals Kvyat reeds aangaf zal hij er alles aan doen om antwoord te geven op het circuit.

Daarnaast vindt de Rus ook niet dat hij te vroeg de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maakte. Na één seizoen bij het zusterteam, maakte Kvyat immers de overstap naar grote broer Red Bull Racing. “Nee, ik stond vier weken geleden nog op het podium”, doelt Kvyat op zijn podium in China. “Ik heb naar mijn eigen gevoel altijd goed gewerkt voor het team. Maar als de bazen bij Red Bull iets willen, dan zorgen ze er ook voor dat dat gebeurd. Zo simpel is het. Ik kan daar niets aan veranderen.”

Verder vertelde Kvyat ook onder welke omstandigheden hij het nieuws te weten kreeg. “Ik was thuis in Moskou. Ik keek naar een tv-serie toen de telefoon ging. Het was Dr. Helmut Marko aan de telefoon en hij vertelde me dat hij slecht nieuws voor me had.” Het gesprek met Marko zou zo’n twintig minuten geduurd hebben. “Ik wou weten waarom ze deze keuze hebben gemaakt. Ik kwam veel details te weten, maar die wil ik graag voor mezelf houden.” Wat Kvyat daarna heeft gedaan? “Ik heb mijn tv-serie afgekeken: Game of Thrones.”

Het is ook duidelijk voor Kvyat wat hem de komende tijd te wachten staat. “Ik moet nu eerst goed werk verrichten bij Toro Rosso. De komende zeventien races worden erg belangrijk. Dan moeten we afwachten. Wanneer ik het dit seizoen goed doe, dan komen er wel weer nieuwe kansen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België