Kvyat nam deel aan NASCAR-test

06 december 2017 — Er was een opvallende aanwezige in Franciacorta op de ‘recruitment days’ voor de Euro NASCAR-series. Daniil Kvyat kwam proeven van de raceklasse waarin onze landgenoot Anthony Kumpen in 2014 de titel veroverde.


Kvyat zit al sinds de GP van de VS werkloos thuis nadat hij door Red Bull op de keien werd gezet maar hij lijkt al andere horizonten op te zoeken. Maandag legde de Rus twintig ronden af met een Chevrolet V8 “stock car” uit de Euro NASCAR-series op het circuit van Franciacorta in Italië.

Hij deed dat in het gezelschap van ander schoon volk waaronder Superbike-ster Marco Melandri en WTCC-rijder Kris Richard.

Teambaas van het team waar Kvyat voor getest heeft is oude F1-bekende Alex Caffi die tussen 1986 en 1992 aan het werk was voor teams als Osella, Arrows en Andrea Moda. De Italiaan kent Kvyat van in Monaco en stelde hem de test voor.

“Ik ken Alex van in Monaco en hij vroeg me of ik me wou amuseren en eens iets nieuws te proberen,” aldus de jonge Rus. “Ik had meteen vertrouwen in de auto, ik heb me echt geamuseerd.”

Toch blijft de F1 het hoofddoel van Kvyat. Hij wordt beschouwd als een kanshebber om teamgenoot van Lance Stroll te worden bij Williams in 2018. Andere gegadigden om bij de renstal uit Grove aan de slag te gaan zijn Robert Kubica, Sergey Sirotkin en Paul di Resta.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België