Kvyat nu al gepromoveerd naar Red Bull: “Een complete verrassing”

04 oktober 2014 — Daniil Kvyat zal Sebastian Vettel opvolgen bij Red Bull. Ook voor de Rus kwam het vertrek van Vettel als een complete verrassing. Meer zelfs, zijn promotie naar Red Bull was deze ochtend een nog veel grotere verrassing.


Ook Daniil Kvyat wist immers niet dat Sebastian Vettel Red Bull zou verlaten. De Rus rijdt zijn debuutseizoen in de Formule 1 en krijgt nog voor het einde van dat seizoen meteen al promotie. Kvyat mag immers volgend jaar de overstap naar grote broer Red Bull maken.

Een op zijn minst opmerkelijk beslissing van Red Bull, dat daarmee Jean-Eric Vergne passeert en resoluut voor jong talent kiest. Eerder deed het dat ook al door bij Toro Rosso Max Verstappen een contract te geven.

“Ik vernam het pas deze ochtend, toen ik aankwam op het circuit,” aldus Kvyat over de manier waarop hij het nieuws over het vertrek van Vettel en zijn promotie vernam. “Uiteraard ben ik enorm blij, dit is een geweldige kans voor mij. Ik wil Red Bull dan ook bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben.”

“Het is leuk om te weten waar ik volgend seizoen zal rijden, maar er resten mij nog vijf races bij Toro Rosso waarin ik mijn uiterste best zal doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België