Kvyat´s tijd bij Ferrari zal Toro Rosso ten goede komen

25 februari 2019 — Na een jaar in de luwte gewerkt te hebben bij Ferrari mogen we Daniil Kvyat weer begroeten als racepiloot bij Toro Rosso en in Faenza hopen ze te profiteren van het testwerk dat de Rus heeft gedaan voor Ferrari in 2018.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Sinds Daniil Kvyat in 2014 Toro Rosso-rijder werd mogen we gerust stellen dat de nog altijd maar vierentwintigjarige Rus een grillige carrière in de F1 gekend heeft. Na een jaar werd hij al gepromoveerd naar de hoofdmacht van Red Bull om iets meer dan een jaar later vervangen te worden door Max Verstappen.

Na een tweede verblijf bij Toro Rosso werd hij door Red Bull eind 2017 aan de kant geschoven en ging hij het jaar nadien weer aan de slag als ontwikkelingsrijder bij Ferrari. Het is niet veel rijders gegeven maar Kvyat mag voor de derde keer zijn kunsten gaan tonen bij Toro Rosso in 2019.

“Wanneer een rijder terugkomt na een tijdje afwezigheid heeft hij veelal nieuwe inzichten en nieuwe ervaringen,” aldus technisch directeur Jody Egginton.

“Toen Dany weg was moest hij zich op hele andere dingen concentreren. Nu is hij extreem gemotiveerd en doet hij het heel goed.”

Dat Kvyat tijdens zijn afwezigheid bij Red Bull aan de slag geweest is bij een topteam als Ferrari waar hij samenwerkte met wereldkampioenen Vettel en Raikkonen kan alleen maar een voordeel zijn beseffen ze bij Toro Rosso.

“Hij heeft veel in de simulator gezeten bij Ferrari en dat is een voordeel voor ons,” gaat de Brit verder. “Zijn feedback is enorm nuttig want hij heeft nog referenties van zijn vorige periode bij ons.”

“Het is goed om hem terug te hebben met wat voorkennis, hij herinnert ons aan een aantal zaken en geeft ook nuttige feedback.”

Kvyat is met zijn tweeënzeventig races een ervaren rot in de F1 en dat hadden ze bij Toro Rosso nodig om debutant Alex Albon wegwijs te maken in de sport.

“Kvyat gaat het goed doen,” liet teambaas Franz Tost optekenen in Barcelona. “Als de auto presteert naar de verwachtingen zal hij het goed doen.”

“We weten allemaal dat hij een heel getalenteerde rijder is, dat heeft hij al laten zien in het verleden. Daarna ging hij naar Red Bull en ik denk dat dat allemaal een beetje te snel ging.”

“Daarna kwam hij terug naar ons maar toen hadden we wat problemen met de auto en waren we niet echt competitief.”

“Dan is hij een jaar naar Ferrari gegaan waar hij veel simulatorwerk gedaan heeft. Daar heeft hij de kans gekregen om veel te leren, daar is hij veel volwassener geworden en nu is hij terug.”

“Hij is volwassener nu en natuurlijk ook veel rustiger. Nogmaals, als ons pakket goed is zal hij er staan,” besluit Tost.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België