Kwalificatie GP van de USA uitgesteld naar zondag

24 oktober 2015 — Nadat het aanvangsuur van de kwalificatie meermaals werd uitgesteld is uiteindelijk door de wedstrijdleiding besloten om de kwalificatie voor de GP van de USA uit te stellen naar zondag.


Normaal gesproken moest de kwalificatie beginnen om 20 uur Belgische tijd maar door de hevige regenval werd de kwalificatie meteen al uitgesteld naar 20u15. Nadien volgde nog meerdere keren de boodschap dat de kwalificatie werd uitgesteld.

Uiteindelijk liet de wedstrijdleiding weten dat er tegen 16u lokale tijd (23u Belgische tijd) een definitieve beslissing zou genomen worden. Indien de weersomstandigheden tegen dan niet aanzienlijk beter waren zou de kwalificatie uitgesteld worden naar zondag.

Vlak voor 16u lokale tijd kwam Bern Maylander met de safety car de baan op om na te gaan of het mogelijk was om de kwalificatie aan te vatten maar dat was overduidelijk niet het geval. De wedstrijdleiding besloot dan ook om de kwalificatie uit te stellen naar zondag om 9u lokale tijd (15u Belgische tijd), dit tot groot ongenoegen van het Amerikaanse publiek dat urenlang had zitten wachten in de regen.

Ook voor morgen wordt er heel wat regen voorspeld en het zou pas in de namiddag, wanneer de race plaatsvindt, langzaam aan droger worden. Het is dan ook maar de vraag of de kwalificatie op zondagochtend om 9u zal kunnen plaatsvinden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België