“Kwalificatie uitstellen was de enige juiste beslissing”

16 maart 2013 — Door de hevige regen ondervond men heel wat moeilijkheden om het eerste deel van de kwalificatie te laten doorgaan. Nadien volgde uitstel voor Q2 en Q3. Volgens bijna alle rijders en teams was dat de enige juiste beslissing die genomen kon worden.

image
De hoeveelheid regen die er viel tijdens en voor de kwalificatie zou op de meeste andere circuits voor heel wat minder problemen gezorgd hebben. Specifieke karakteristieken van het F1-circuit in Melbourne bemoeilijkten echter de situatie.

Zo is het F1-circuit in Melbourne een tijdelijk stratencircuit doorheen een park. Niet ideaal wat de afwatering betreft, dat was ook duidelijk te zien op de tv-beelden. Bovendien zijn er heel wat witte wegmarkeringen overschilderd. Dat in combinatie met de regen zorgde ervoor dat het spekglad is.

Het uur waarop de kwalificatie verreden werd zorgde er eveneens ook voor dat het verder blijven uitstellen van Q2 met telkens tien of twintig minuten weinig zin had. Er zou immers snel niet voldoende licht meer geweest zijn om op een veilige manier te kunnen rijden. De beslissing om Q2 en Q3 uit te stellen naar zondag was dan ook de enige juiste beslissing, dat vinden ook de rijders en teams.

“Het was redelijk nat maar eenmaal we aan het rijden waren vielen de omstandigheden nog redelijk mee. Van zodra we stopten met Q1 viel er echter plots enorm veel regen,” zei Button na afloop. “Voor ons is het enorm moeilijk om te oordelen. Wanneer de FIA iets doet voor de veiligheid dan zijn we allemaal zeer tevreden. Wanneer ze iets verkeerd doen wanneer het te nat is dan zijn we allemaal zeer ontevreden. Het is dan ook erg moeilijk voor de FIA om een oordeel te vellen, maar volgens mij hebben ze de juiste beslissing genomen. Het is alleen zeer jammer voor de fans.”

Morgen mogen Button en de andere rijders zich klaarmaken voor het tweede en derde deel van de kwalificatie alsook de race.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België