“Kwalificatie van Sauber moet een stuk beter”

13 juni 2012 — Het Sauber F1 team mocht afgelopen weekend opnieuw vieren maar stilstaan is achteruit gaan en daarom focust het team zich nu al op de komende race. Daarbij wil het vooral haar prestaties tijdens de kwalificatie verbeteren.

image

Sergio Perez deed zijn naam nogmaals alle eer aan door op slechts één pitstop de finish te halen. Opnieuw was het een succesvolle strategie en deze keer mocht de Mexicaan als derde het podium op.

Voor Perez en Sauber zijn het opnieuw waardevolle punten. Het is het tweede podium uit de Mexicaan zijn F1-carrière. Minder goed is echter dat het zijn eerste punten zijn sinds zijn vorige podiumplaats. Er moet dus meer regelmaat in de puntenfinishes van Sauber komen en dat wil het team vooral bereiken door de prestaties tijdens de kwalificatie op te krikken.

“Het is een duidelijk doel van ons om onze kwalificatie te verbeteren. Wanneer we onze wagen meer naar voor op de grid kunnen kwalificeren dan zijn we nog een stuk sneller tijdens de race en kunnen we het echte potentieel van onze wagen tonen. Meer naar voor op de grid staan is dan ook ons hoofddoel,” aldus Monisha Kaltenborn.

Maar Sauber staat net als de andere teams voor een moeilijke uitdaging. Je kan immers wel proberen om je prestaties tijdens de kwalificatie te verbeteren maar je mag tegelijkertijd geen competitiviteit tijdens de races verliezen.

“Het is echt een moeilijke opgave,” voegt Monisha Kaltenborn eraan toe. “Ik denk dat veel te maken heeft met de manier waarop je je voorbereiding doet tijdens de kwalificatie. Er zijn voldoende gebieden waarop we ons als team kunnen verbeteren. Als we onze kwalificatie beter voor elkaar krijgen dan zullen we ook veel betere resultaten kunnen behalen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België