“Laat een F1-raceweekend op zaterdag starten”

07 mei 2019 — Volgens Toro Rosso-rijder Daniil Kvyat heeft het voorbije raceweekend in Azerbeidzjan aangetoond dat de teams perfect op zaterdag aan een raceweekend kunnen beginnen en de oefensessies op vrijdag kunnen overslaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniil Kvyat (@danydk1) op

In Baku werd het raceweekend voor de GP van Azerbeidzjan onverwacht ingekort door een probleem aan het begin van de eerste oefensessie. George Russell reed toen over een putdeksel dat losgekomen was en Russell zijn F1-bolide ernstig beschadigde.

De wedstrijdleiding besloot de eerste oefensessie te annuleren en daardoor was er op vrijdag enkel de tweede oefensessie die van nut was voor de teams. Het raceweekend in Azerbeidzjan zorgt er zo voor dat het idee over het eventueel inkorten van een raceweekend in de Formule 1 opnieuw naar boven wordt gehaald.

Volgens Toro Rosso-rijder Daniil Kvyat moet dat perfect mogelijk zijn aangezien de teams over de meeste circuits heel wat kennis en data hebben.

“Misschien moeten we gewoon op zaterdag naar het circuit komen,” aldus de Rus tegenover ‘Motorsport.com’. “Zo simpel kan het zijn. Om eerlijk te zijn hebben we momenteel enorm veel kennis over de circuits.”

“Ik denk wel dat we wat extra tijd nodig hebben voor nieuwe circuits zoals bijvoorbeeld dat van Vietnam.”

Kvyat meent dat er over een aanpassing van het raceweekend goed nagedacht moet worden, al zullen de rijders volgens hem nooit op één lijn zitten.

“Het is echter aan de toplui van de F1 om een beslissing te nemen over wat het beste is. Iedere rijder is anders. Iemand heeft misschien vijf uur nodig maar ik alvast niet,” besloot Kvyat.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België