logo
 

“Laat ons slecht seizoen een waarschuwing zijn voor Red Bull”

26 november 2013 — Succes is vergankelijk en dat geldt ook in de Formule 1. Kijk maar naar wat McLaren dit seizoen heeft meegemaakt. Volgens de Britse renstal is dit een waarschuwing voor Red Bull.

image
McLaren was tegen het einde van het seizoen 2012 bijzonder competitief en het ging dan ook met veel vertrouwen de winterpauze in. Maar kijk wat er dit seizoen gebeurde met Button en Perez als rijdersduo.

Beide rijders zijn ongetwijfeld nog even snel als de jaren ervoor bij McLaren en Sauber, maar de bolide van McLaren was dit seizoen helemaal niet competitief. Volgens Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, toont het aan dat succes in de Formule 1 niet gegarandeerd is.

Red Bull, dat nu reeds gedurende enkele jaren zeer succesvol is, mag dus zeker niet op haar lauweren rusten en dan nog kan het zijn dat het succes plots weg is. Ook in het verleden is dat in de Formule 1 reeds meermaals voorgekomen.

“Het kan zijn dat Red Bull succesvol blijft maar ik kan jammer genoeg ons eigen team als voorbeeld geven,” zei Whitmarsh tegenover Autosport toen ze hem de vraag stelden of hij denkt dat Red Bull succesvol zal blijven en de vele overwinningen ook in 2014 zal behalen. “We waren niet superdominant eind 2012 maar we domineerden wel de laatste races van vorig seizoen terwijl dat dit seizoen helemaal niet het geval was.”

Volgens Martin Whitmarsh kunnen de nieuwe regels er in 2014 voor zorgen dat Red Bull volgend seizoen veel minder competitief zal zijn dan de voorbije races. Vooral het aangepaste motorenreglement zou voor een verschuiving kunnen zorgen.

“Ik denk dat de motor momenteel geen onderscheidende factor op het vlak van prestaties is, zelfs niet op het vlak van betrouwbaarheid,” aldus Whitmarsh. “De aandrijving, de efficiëntie van de brandstof, de recuperatie van de warmte die vrijkomt, de algemene kracht van de motor, het energy recovery system, en allerlei andere zaken zullen ongetwijfeld een belangrijke rol gaan spelen.”

“Het is dan ook een onderscheidende factor die Red Bull in 2014 niet in de hand heeft,” besluit Whitmarsh.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België