Laatste F1-race in december is ondenkbaar

01 juni 2011 — Bij de Duitse renstal Mercedes GP heeft technisch directeur Ross Brawn duidelijk laten verstaan dat het verschuiven van de laatste race naar december onaanvaardbaar is.

De F1 noemt zich nog steeds de duurste klasse binnen de motorsport. Volledig terecht. We mogen ons enkel nog de vraag stellen of al dat geld wel op de juiste manier geïnvesteerd wordt.

U zal zich vast en zeker de schrapping van de GP van Bahrein nog wel herinneren. Staatshoofden organiseren events terwijl hun hele land in oproer ligt. Om een groot drama te vermijden besloot men dan uiteindelijk de GP niet te doen doorgaan. Zogezegd uit begrip voor de burgers die het met veel minder moeten stellen dan hun staatshoofd, of de insiders uit de F1.

Je kan Michael Schumacher of Fernando Alonso maar moeilijk kaviaar op toastjes doen eten terwijl buiten de omheining van het circuit burgers om voedsel bedelen. Alsof dat anders wel al nodig was op televisie. Maar genoeg nu over de interne problemen in Bahrein.

We beperken ons tot hetgeen ons wel zorgen maakt. Zo wil Bernie Ecclestone dus de GP van India nog later op de kalender van 2011 plaatsen. Op die manier komt er dan weer plaats vrij voor die verknoeide GP van Bahrein. Een tweede kans dus met andere woorden. Wat we wel al langer weten is dat ook Ross Brawn al vanaf het begin tegen de aanpassingen van de huidige F1-kalender was. Voor hem is een extra race in december alvast onaanvaardbaar. Mogelijk is ze zelfs onverantwoord!

“Onze mensen zijn al sinds januari aan het werk. We moesten besparen op ons personeel en er volgde zelfs een beperking van het aantal medewerkers per team. Er is dus ook geen testteam meer. Met de geplande aanpassingen zien onze medewerkers ook nog eens hun kerstvakantie verloren gaan. Volgens mij zijn ze dan ook terecht van mening dat deze plannen ontoelaatbaar zijn. De teams krijgen weldra wel de mogelijkheid om hun mening naar voot te brengen. We beschikken over mogelijkheden om inspraak te krijgen inzake in dit onderwerp. Het zal nog even afwachten worden om met zekerheid over de GP van Bahrein te spreken”, zo liet Ross Brawn alvast verstaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België