logo
 

Lance Stroll aan de start van de 24 uren van Daytona 2018

01 december 2017 — Lance Stroll wordt naast Fernando Alonso de tweede F1-piloot die zal deelnemen aan de 24 uren van Daytona.


De jonge Canadees zal deelnemen met een LMP2-bolide uit het team van Jackie Chan en hij zal dat samen met Felix Rosenqvist, Robin Frijns en Daniel Juncadella doen.

Het “Jackie Chan DCR team” is niet van het minste want ze kaapten dit jaar de overwinning in Le Mans bij de LMP2’s weg.

Ook de teamgenoten van Stroll zijn geen onbekenden. De Zweed Rosenqvist was nog teamgenoot van de Canadees in de F3 en heeft ondertussen zijn sporen verdiend in de Formule E en de Super Formula. De Nederlander Frijns kennen we dan vooral als reserverijder van Sauber en het ter ziele gegane Caterham. Vorig jaar vonden we hem onder andere terug in de Blancpain GT-series, net zoals Juncadella.

“We gaan naar Daytona om ons te amuseren, competitief te zijn en proberen te winnen natuurlijk,” aldus Stroll. “Ik wil altijd de beste zijn en zo competitief mogelijk zijn.”

“Brandstof of banden besparen zal er niet aan de orde zijn maar er zal hard geracet worden. Ik hou er ook van om veel in het verkeer te racen.”

“Ik ben Williams dan ook dankbaar dat ze me deze kans geven want ik wil ook tijdens de winter scherp blijven,” besluit de Canadees.

Geschreven door Tom Schots

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lance StrollWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië