logo
 

Lance Stroll “geschokt” door de achteruitgang bij Williams

13 april 2018 — Lance Stroll laat weten “geschokt” te zijn door de achteruitgang die zijn team gemaakt heeft ten opzichte van vorig jaar.


Na twee races vinden we Williams puntloos terug op de laatste plaats in de stand om het kampioenschap bij de teams. Als je in gedachten houdt dat de formatie uit Grove in 2014 nog derde werd in het kampioenschap en zowel Ferrari en McLaren achter zich hield is dat verval gerust spectaculair te noemen.

Ook ten opzichte van vorig jaar is het verval duidelijk zichtbaar, de snelste ronde van Stroll tijdens de kwalificaties in Bahrein dit jaar was vier tienden van een seconde trager dan die van vorig jaar. De jonge Canadees ziet ook niet meteen beterschap want hij stelt dat het team nog een lange weg te gaan heeft eer het kan wedijveren met het middenveld.

“Er zijn heel wat problemen op te lossen,” aldus Stroll. “We zijn heel ver van waar we willen zijn, er zijn veel dingen die moeten aangepakt worden.”

“In Bahrein was ik geschokt door de enorme stap achterwaarts ten opzichte van vorig jaar. Ik was vier tienden trager dan vorig jaar. We verloren veel tijd op de rechte stukken, onze bochtensnelheid is iets verbeterd maar niet in de mate dat we gehoopt hadden.”

“In Australië hadden we onze rondetijden wat verbeterd in vergelijking met 2017, toen Felipe Q3 bereikt had. Het gaat wat met hoogtes en laagtes, maar het is nog vroeg dag.”

“We hebben nog negentien races voor de boeg en er is veel dat we nog moeten begrijpen en bekijken voor we een conclusie kunnen trekken,” besluit Stroll.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België