logo
 

Lance Stroll: “Helemaal niets geleerd van Massa”

04 februari 2018 — Felipe Massa zal niet gemist worden door zijn laatste teamgenoot in de Formule 1. Lance Stroll laat weten dat hij het voorbije seizoen in geen enkele vorm begeleiding gekregen heeft van de Braziliaan.

Na het seizoen 2016 zette kersvers wereldkampioen Nico Rosberg de Formule 1 op stelten door meteen na zijn wereldtitel mee te delen dat hij ermee ophield. Valtteri Bottas werd zijn vervanger bij Mercedes en Felipe Massa werd uit pensioen teruggeroepen om Williams uit de nood te helpen.

In November vorig jaar ging ‘Felipinho’ voor de tweede keer in evenveel jaren met pensioen en zijn vervanger bij Williams heet Sergey Sirotkin. Met Lance Stroll en Sergey Sirotkin begint de renstal uit Grove aan het seizoen met een line up die samen 41 jaar jong is en één jaar ervaring heeft in de Formule 1.

Iedereen is dan ook benieuwd wat deze twee jonge wolven er zullen van terechtbrengen in 2018, Lance Stroll vangt het nieuwe seizoen alvast vol vertrouwen aan. Hij geeft te kennen dat het zeker geen nadeel is dat er geen ervaren rijder meer is want vorig jaar heeft hij naar eigen zeggen helemaal niets geleerd van Massa.

“Ik denk dat ik op geen enkel gebied begeleiding heb gehad van hem,” aldus Stroll tegen ‘Motorsport’. “Hij was gewoon een teamgenoot als een andere. Hij probeerde zo snel mogelijk te rijden en ik probeerde hetzelfde te doen, meer hoef je er niet achter te zoeken.”

“Ik weet niet waarom mensen denken dat hij mijn mentor of coach zou zijn, dat was helemaal niet het geval. Hij deed gewoon zijn job, ik deed de mijne en wie het beste gewerkt had finishte voor de andere.”

“Mijn aanpak zal niet veranderen door het feit of mijn teamgenoot nu vijftien jaar of één jaar ervaring heeft.”

Het had niet veel gescheeld of Stroll had Robert Kubica als teamgenoot gehad in 2018. Bij Williams waren ze echter meer onder de indruk van de kunsten van Sirotkin en zodoende moest Kubica zich tevreden stellen met de rol van reserverijder.

Lance Stroll gelooft dat de ervaring van de Pool hen goed van pas zal komen komend seizoen, vooral ook omdat hij vorig jaar mocht testen voor Renault.

“Robert zal zeker een grote hulp zijn voor ons,” gaat Stroll verder. “Felipe was ook een goede hulp op het vlak van ontwikkeling met de nieuwe regels van vorig seizoen. Robert kan ons zeker helpen.”

“Hij bleek in Abu Dhabi goed te begrijpen wat er scheelde aan de wagen en hij gaf ons feedback over de Renault die hij getest had in Hongarije. Dat was goed, ik denk dat we hem goed kunnen gebruiken in het team om wat meer vooraan op de grid te geraken,” besluit de jonge Canadees. 

Dat Lance Stroll beweert totaal niet geholpen te zijn geweest door Felipe Massa schoot bij die laatste overduidelijk in het verkeerde keelgat. Massa reageerde op twitter met onderstaande tweet.


Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België