Lance Stroll onthult: “Positief getest op coronavirus na weekend Eifel GP”

21 oktober 2020 — Racing Point F1-piloot Lance Stroll heeft vandaag laten weten dat hij na het raceweekend op de Nürburgring positief testte op het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

Tijdens het raceweekend van de GP van de Eifel voelde Lance Stroll zich niet goed. De Canadees had onder andere maagproblemen en moest forfait geven voor de derde oefensessie en vervolgens ook de rest van het raceweekend.

Uiteraard waren er meteen speculaties dat Stroll het coronavirus zou hebben opgelopen. Stroll had voorafgaand aan het raceweekend nochtans negatief getest maar nu blijkt dat bij een tweede test die zondagavond werd afgenomen Stroll dan toch positief testte.

“Ik wil iedereen laten weten dat ik onlangs positief testte op COVID-19. Ik voel me opnieuw honderd procent en heb ondertussen ook negatief getest,” aldus Stroll.

“Om alles duidelijk te maken. Ik ben op Nurburgring toegekomen nadat ik negatief getest had tijdens de pre-race test.”

“Op zaterdagochtend begon ik me niet lekker te voelen en werd ik wakker met last aan mijn maag. Ik volgde het FIA-protocol en ben in mijn motorhome in zelfisolatie gegaan en ben ook niet meer in de paddock geweest. Ik was niet fit genoeg om te racen en ben zondagochtend terug naar huis gevlogen. Aangezien ik me nog steeds niet goed voelde onderging ik een nieuwe COVID-test.”

“Daags nadien volgde het resultaat en dat was positief waarna ik gedurende tien dagen in zelfisolatie ben gegaan. Gelukkig waren mijn symptomen redelijk mild.”

“Op maandag werd ik opnieuw getest en was het resultaat negatief. Ik voel me goed en kan niet wachten om opnieuw te racen,” besloot Stroll.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België