Lance Stroll: “Overlevingsjaar heeft me volwassener gemaakt”

16 november 2018 — De jonge Canadees omschrijft zijn tweede seizoen bij Williams als een overlevingsjaar. Het leeuwendeel van 2018 bracht Stroll door met gevechten in de achterhoede te leveren maar daar put hij naar eigen zeggen vertrouwen uit voor de toekomst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

In een nog niet zo ver verleden was Williams een absoluut topteam, in de jaren negentig domineerde het samen met McLaren de Formule 1 maar daar is anno 2018 nog maar weinig van te merken. De formatie uit Grove staat op een troosteloze laatste plaats in het kampioenschap voor constructeurs met een schamele zeven punten uit twintig GP’s.

Een team in crisis is verre van ideaal voor een jonge rijder als Lance Stroll maar de Europees kampioen in de Formule 3 van 2016 ziet ook positieve kanten aan het verhaal.

“Het is zeker en vast een hele uitdaging geweest,” aldus Stroll op de officiële F1-website. “De auto bracht niet wat er van verwacht werd en dus werd het elk weekend overleven in plaats van competitief te zijn.”

“We hebben ook dikwijls Q1 niet overleefd, meestal maakte ik wel een goede start en kwam in een positie in de punten terecht. Dan vielen we echter terug zoals altijd het geval geweest is, we hebben eigenlijk het hele jaar achteraan gereden.”

“Sinds Australië is de auto ook nauwelijks ontwikkeld, ik denk niet dat we hem echt beter gemaakt hebben. Het is hard om te zien hoe teams die eerder op het seizoen nog onze concurrenten waren, zoals bijvoorbeeld Sauber, wel stappen in de goede richting zetten en wij daar niet in slagen.”

“Het is een echt overlevingsjaar geworden maar ik heb me ontwikkeld als rijder, ik ben volwassener geworden. In je tweede jaar F1 heb je al meer tijd in de auto doorgebracht en heb je meer ervaring.”

“Ik heb veel informatie opgenomen, hoewel het een moeilijker jaar was dan vorig jaar maar dat is nu eenmaal de aard van de sport. Als rijder moet je aanvaarden dat het ene jaar moeilijker kan zijn dan het andere, dat maakt deel uit van het spel.”

Hoewel het nog steeds niet officieel is wordt verwacht dat Lance Stroll in 2019 zal verhuizen naar Force India, waar zijn vader de plak zwaait. Ook nu houdt de jonge Canadees de lippen stijf op elkaar, hij wil enkel kwijt dat hij hoopt volgend jaar weer competitief te zijn.

“Op dit moment neem ik het dag per dag, jaar per jaar. We zullen wel zien wat er gebeurt, er zijn zoveel verschillende factoren die meespelen in de F1.”

“Je moet in de eerste plaats in een goede auto zitten, daar is dit jaar een goed voorbeeld van, het was een enorme uitdaging met onze auto. De prestaties zijn er nooit gekomen en daardoor waren we niet in staat om veel punten te scoren.”

“Dat is dus een heel belangrijk deel maar op dit moment kijk ik niet te ver in de toekomst, ik probeer me te concentreren op het heden en het beste van mijn huidige situatie te maken. We zullen wel zien wat er in de toekomst zal gebeuren, het is moeilijk om daar iets over te vertellen in de situatie waarin ik me nu bevind,” besluit Stroll.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België