logo
 

Lance Stroll: “Resultaten tonen dat ik niet puur door het geld van mijn vader in de F1 zit”

10 augustus 2017 — Lance Stroll heeft tijdens een interview met 'ESPN' laten weten dat hij zich niets aantrekt van de criticasters die vinden dat hij alleen maar in de F1 zit door het geld van zijn rijke vader.


Lance Stroll kreeg begin dit seizoen heel wat kritiek omwille van tegenvallende resultaten en het feit dat hij bij enkele incidenten betrokken was. In Azerbeidzjan slaagde Stroll er echter in om op het podium te eindigen en de 18-jarige Canadees heeft ondertussen 18 punten achter zijn naam staan, slechts 5 punten minder dan ervaren rot en teamgenoot Felipe Massa.

Stroll verdient naar eigen zeggen dan ook simpelweg zijn plaats in de Formule 1, en dat heeft hij niet puur te danken aan zijn rijke vader.

“Je probeert het van je af te zetten en tegelijkertijd kijk je naar de feiten,” antwoordt Stroll op de vraag van ‘ESPN’ hoe hij omgaat met de veelgehoorde kritiek dat hij zich door het geld van zijn vader in de Formule 1 bevindt. “Ik ben hier voor mezelf en het team, niet voor de criticasters hun ongelijk te bewijzen. Ik weet waarom ik in de Formule 1 ben en dat ik het verdien om hier te zijn. Ik won het Formule 3-kampioenschap en was de jongste rijder ooit die dat deed. Ik deed het bovendien met een erg grote voorsprong en daaraan ging heel wat werk vooraf.”

“Nu ben ik ook de jongste rookie ooit die op het F1-podium stond. Dat is een serieuze prestatie en mensen die zeggen dat dit enkel door het geld komt die hebben ongelijk. Als je kijkt naar de resultaten, naar de punten, dan bevind ik me nog steeds in de mix. Er zullen nog moeilijke weekends volgen, er zullen nog goede weekends volgen, maar ik heb bewezen dat ik in de F1 thuishoor. De resultaten spreken voor zich.”

Lawrence Stroll, de vader van Lance Stroll, staat op de 782ste plaats op de lijst van Forbes met rijkste personen ter wereld.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lance StrollWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië