Lance Stroll voelt zich ziek en mist oefensessie: Stoffel Vandoorne als vervanger?

10 oktober 2020 — Het Racing Point F1 team heeft aan het begin van de derde oefensessie laten weten dat Lance Stroll zich niet goed voelt. Komt daarmee stoffel Vandoorne in beeld als mogelijke vervanger?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

Enkel Sergio Perez kwam tijdens de derde oefensessie in actie bij Racing Point, Lance Stroll skipte de oefensessie omdat hij zich niet goed voelde. Racing Point liet via twitter weten dat na afloop van de sessie zou bekeken worden of Stroll alsnog aan de kwalificatie en race zou kunnen deelnemen.

En daarmee komt meteen ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne in beeld. Vandoorne is naast de officiële reserverijder bij Mercedes ook reserverijder voor McLaren en ... Racing Point.

Al eerder dit seizoen moest één van beide Racing Point F1-piloten verstek geven. Sergio Perez raakte immers besmet met het coronavirus en de Mexicaan werd toen vervangen door Nico Hulkenberg omdat Stoffel Vandoorne verplichtingen had in de Formule E.

Dat laatste zou er echter ook voor kunnen zorgen dat Racing Point bij een eventueel forfait van Stroll voor de rest van het raceweekend opnieuw voor Hulkenberg opteert. De Duitser heeft immers reeds ervaring in de F1-bolide van Racing Point en zou volgens F1-journalist Albert Fabrega zelfs al gebeld zijn om zich klaar te houden.

Stoffel Vandoorne is sowieso aanwezig op de Nürburgring als reserverijder. Na afloop van de derde oefensessie zal Racing point spoedig meer duidelijkheid verschaffen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België