logo
 

Lando Norris: “De eerste dertig ronden kon je geen racen noemen”

23 september 2019 — Lando Norris finishte tijdens de GP van Singapore als zevende en is daar best tevreden over. Minder tevreden is Norris over de beginfase van de race waarin iedereen traag reed om de banden te sparen.

Het ritme van de rijders tijdens de beginfase van de race lag op een erg traag niveau. Iedereen probeerde zo de banden te sparen en te anticiperen op een eventuele safety car. Het resultaat was dat er rondenlang niet echt geracet werd.

“Ik ben moe maar de eerste dertig ronden reden we zo enorm onder de limiet. Je reed maar wat rond en probeerde gewoon om je banden niet te blokkeren. Het was allemaal erg relax, ik denk dat we zo’n drie à vier seconden onder de normale rondetijden reden,” zei Norris na afloop.

“Het was meer een race van 20 ronden. Het was leuk omdat ik minder vermoeid ben dan normaal maar dit kan je geen racen noemen.”

“We zitten maar wat in de wagen en doen niets. Het is saai, het is voor niemand goed, maar het is gewoon zo omdat de banden zo slecht zijn.”

Ondanks bovenstaande kritiek beschouwt Lando Norris de GP van Singapore als één van zijn beste races dit seizoen. Hij haalde naar eigen zeggen alles uit de wagen wat hij kon.

“Ik denk niet dat we het veel beter hadden kunnen,” aldus Norris die als zevende finishte.

“Ik moest op bepaalde momenten zo hard mogelijk pushen en hard werken, maar op andere momenten kon ik wat rusten, op de laatste ronden na toen ik onder druk kwam te staan.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België