logo
 

Lando Norris: “F1-debuut in 2020 is realistisch”

05 december 2017 — McLaren bevestigde Lando Norris nog maar pas als reserverijder voor 2018 maar de jonge Brit is razend ambitieus. Al is hij realistisch genoeg om te beseffen dat een F1-debuut nog even op zich kan laten wachten.


Er wordt veel verwacht van Lando Norris want de Brit won alle junior-reeksen waar hij aan deelnam en volgend jaar gaat hij aan de slag als reserverijder bij McLaren. Hoewel hij mooie adelbrieven kan voorleggen lijkt een F1-debuut er op korte termijn niet meteen in te zitten want bij de formatie uit Woking hebben ze met Alonso en Vandoorne een prima line up.

Tijdens de ‘Autosport Awards’ van het voorbije weekend liet Norris optekenen bij ‘Sky Sports’ dat ze bij McLaren tevreden zijn over hun huidige twee rijders en dat hij volgend jaar zijn pijlen richt op een goed seizoen in de Formule 2.

“Ik denk dat 2019 of 2020 realistisch is, dan zullen er meer mogelijkheden komen. Tot dan zal ik me rustig houden,” aldus Norris.

Als Norris volgend jaar in de voorste gelederen wil vechten in de Formule 2 zal hij daar naar alle waarschijnlijkheid Mercedes-junior en huidig GP3-kampioen George Russel tegenkomen. Russel zal naar alle waarschijnlijkheid de rol van reserverijder bij Force India gaan vervullen in 2018.

“In het geval van Lando bij McLaren moet één van hun twee vaste rijders vertrekken eer hij een kans krijgt,” aldus Russel.

“Ikzelf heb een beetje meer geluk want Mercedes heeft goede relaties met Force India en Williams. Ik mag dus een beetje meer hoop koesteren,” besluit de Britse GP3-kampioen.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België