Lando Norris: “Feedback van Alonso tijdens F1-test was erg waardevol”

21 april 2019 — Volgens F1-rookie Lando Norris heeft McLaren kunnen profiteren van waardevolle feedback die Fernando Alonso gaf na zijn F1-test in Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Als McLaren-ambassadeur testte Alonso na de GP van Bahrein twee dagen met de McLaren MCL34. De Spanjaard voerde telkens een zogenaamde bandentest voor Pirelli uit, al gaf hij daarmee ook erg waardevolle feedback over de MCL34 aan McLaren.

“Het was voor ons allemaal nuttig. Ik denk dat Fernando erg nuttige feedback gaf wat betreft de positieve en negatieve aspecten van deze wagen vergeleken met de wagen van vorig jaar,” aldus Norris.

Voor McLaren was de test in Bahrein erg belangrijk wat betreft de verdere ontwikkeling van de nieuwe wagen. Net als voor de andere teams verliep de tweedaagse F1-test in Bahrein niet geheel volgens plan.

“Het was niet allemaal positief, er waren positieve en negatieve aspecten aan de test. Door het weer (het regende de eerste testdag) konden we niet zoveel testen als gepland, dat was voor alle teams jammer. Er waren dan ook enkele dingen die we graag geleerd hadden maar waarin we niet slaagden,” besloot Norris.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België