Lando Norris gefrustreerd door verschil van 0,009 sec. met Verstappen

23 juni 2019 — Het was de beste kwalificatie in jaren voor McLaren, dolle vreugde dus bij de teamleiding, al viel er ook enige frustratie bij Lando Norris te bespeuren.


Met een vijfde en zesde tijd was het een schitterende kwalificatie voor McLaren. Voor Lando Norris was het zijn beste kwalificatie in zijn nog jonge F1-carrière.

Toch was Norris ook gefrustreerd, hij moest immers nipt de duimen leggen voor Max Verstappen. De Nederlander was immers 0,009 sec. sneller dan de Brit en kon zo net de vierde plaats op de grid claimen.

“Ik ben blij dat. we één van de Red Bulls op pure snelheid hebben kunnen verslaan,” zei Norris na afloop. “We hebben een Ferrari verslagen maar dat is niet op pure snelheid denk ik.”

“Om slechts 0,009 seconde trager te zijn dan Verstappen is wat frustrerend aangezien er zeker het potentieel was om 0,009 sec. sneller te gaan. Het is wat frustrerend maar ik ben toch tevreden.”

Volgens teamgenoot Carlos Sainz komt de uitstekende prestatie van McLaren op het circuit van Paul Ricard deels door het goede werk dat Renault met haar motor heeft verricht.

“Ik denk dat Renault een mooie stap vooruit heeft gezet met haar motor. Op circuits zoals hier helpt dat enorm en we genieten ervan wanneer het kwalificatie is,” aldus Sainz. “Of we Red Bull tijdens de race zullen verslaan? Dat is de belangrijkste vraag. Ik vrees er wat voor maar we gaan ons uiterste best doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België