Lando Norris: “Ik ben een idioot, het licht ging bij me uit in Q3”

22 september 2019 — Lando Norris reed tijdens Q3 de tiende tijd en was zo'n halve seconde trager dan teamgenoot Carlos Sainz. De reden daarvoor zoekt hij volledig bij zichzelf.

“Ik had een goed gevoel: Q1 ging goed, Q2 ging zeer goed,” vertelde Norris na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik was tevreden, ik had vertrouwen. We veranderden niets aan de wagen.”

“Maar in Q3 ging ik voor mijn laatste run en had ik met mijn banden niet de warm-up die ik wenste. Misschien reed ik iets te dicht achter de wagen voor mij. Daardoor had ik niet het vertrouwen om net als in Q2 volop te pushen en op de limiet te gaan.”

Dat gebrek aan vertrouwen zorgde ervoor dat Norris zijn ultieme run in Q3 erg slecht verliep. Norris maakte naar eigen zeggen de ene fout na de andere en hij is dan ook erg kritisch voor zichzelf.

“Vervolgens ging het licht even uit in de middelste sector. Ik schakelde verkeerd enzovoort. Het ging mis, zeer goed mis,” aldus Norris. “Doordat ik een idioot ben verloor ik tijd door tijd te proberen goedmaken, ik verloor alleen maar meer tijd. Het waren echt domme fouten.”

Aanvankelijk zag het er allemaal goed uit maar halverwege zijn rondje liep het mis voor de jonge Brit.

“Halverwege mijn rondje zat ik op het niveau van mijn Q2-rondje maar vervolgens maakte ik een fout, een redelijk grote zelfs. Ik schakelde naar de verkeerde versnelling in de haarspeldbocht, ik schakelde niet voldoende versnellingen naar beneden.”

“Ik verloor de achterkant van de wagen en had een slechte exit en veel wielspin. Ik probeerde dat allemaal goed te maken maar daardoor liep de temperatuur in de achterbanden te hoog op en ging het uiteindelijk van kwaad naar erger,” besloot Norris.

Dit bericht bekijken op Instagram

Q1 was good, Q2 was better and then Q3 I was just an idiot. Made some stupid mistakes and then pushed too hard to make the time back which made it even more messy. #singaporegp

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België