Lando Norris: “Ik heb mezelf en McLaren teleurgesteld”

20 maart 2019 — Lando Norris, de vervanger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, heeft het gevoel dat hij zichzelf en McLaren heeft teleurgesteld tijdens zijn eerste F1-race.


Op zaterdag was Lando Norris nog laaiend enthousiast. Nadat hij zijn eerste F1-kwalificatie als achtste had afgesloten zei hij enorm hard uit te kijken naar zijn eerste F1-race. Die race eindigde hij als twaalfde buiten de punten, een teleurstelling.

“Op mezelf? Niet zoveel, op het team ben ik wel trots,” antwoordde Lando Norris op de vraag van de officiële F1-website hoe trots hij is op zijn eerste F1-race.

“Ik denk dat ik een redelijk goede wagen had. Niet perfect maar over het algemeen beschikte ik over voldoende snelheid voor een plaats bij de eerste tien. Ik maakte enkele foutjes waardoor ik buiten de top tien viel. Dat is meteen ook de reden waarom ik niet zo blij ben als na de kwalificatie.”

“Het is gewoon leuk om mijn eerste F1-race achter de rug te hebben. Ik was er redelijk nerveus voor maar na afloop ben ik redelijk blij.”

Na zijn eerste F1-race blijft Lando Norris dan ook achter met gemengde gevoelens, al is het ook positief dat McLaren vergeleken met vorig jaar wel een heel stuk competitiever lijkt.

“Ik heb wat gemengde gevoelens. Het is erg leuk dat ik mijn eerste F1-race kon finishen en nu een volledige raceweekend F1-ervaring heb. Tegelijkertijd ben ik teleurgesteld over hoe ik gepresteerd heb,” aldus Norris.

“De wagen beschikte over een erg goede racesnelheid. Ik maakte enkele fouten. Ik had een lock up en maakte ook een fout bij de start, waardoor ik iets meer terugviel dan dat ik graag had gehad. Over het algemeen was er meer potentieel en dat is de reden waarom ik niet blij ben,” besloot Norris.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België