Lando Norris is de nieuwe test- en reserverijder bij McLaren

06 november 2017 — Het McLaren F1 team heeft zoals verwacht Lando Norris bevestigd als nieuwe reserverijder vanaf het seizoen 2018.


De 17-jarige Lando Norris is regerend Europees Formule 3-kampioen en testte eerder dit seizoen al voor het McLaren F1 team. Er waren de voorbije weken al geruchten dat Norris zou bevestigd worden als nieuwe reserverijder en McLaren maakte dat nieuws deze middag officieel.

“Ik ben erg blij dat ik McLaren mag vervoegen als test- en reserverijder in 2018,” zei Lando Norris in een reactie op zijn officiële bevestiging als test- en reserverijder. “De voorbije twaalf maanden waren ongelooflijk voor mij. Ik heb van iedere minuut genoten en dit is een ongelooflijke manier om het jaar te eindigen.”

In zijn rol van test- en reserverijder zal Lando Norris actief betrokken worden bij ondermeer de ontwikkeling van de nieuwe McLaren F1-bolide voor het seizoen 2018. Daarbij zal hij uiteraard ook het vaste raceduo, bestaande uit onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso, ondersteunen.

“Ik kijk er echt naar uit om het team te helpen en dat meteen vanaf volgende week, wanneer de bandentest plaatsvindt in Interlagos. Ik zal harder dan ooit werken om bij te leren en mezelf te ontwikkelen. Met Fernando en Stoffel heb ik twee uitstekende leermeesters en ik zal mijn uiterste best doen om het team mee naar de top te helpen.”

Lando Norris volgt Jenson Button op. Button nam de rol van reserverijder bij McLaren op zich nadat hij eind 2016 afscheid nam van zijn racezitje en vervangen werd door onze landgenoot Stoffel Vandoorne. In zijn rol als reserverijder maakte Button in Monaco eenmalig een comeback als vervanger van Fernando Alonso. De Spanjaard nam tijdens het raceweekend van de GP van Monaco deel aan de Indy 500.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België