Lando Norris krabbelt terug: “Nee, ik ga Sainz niet iedere race verslaan”

25 januari 2019 — Een dikke maand geleden legde Lando Norris zichzelf een onrealistische doelstelling op. Vandaag nuanceert hij zijn uitspraken van toen.


Lando Norris vormt dit seizoen samen met Carlos Sainz jr. het rijdersduo bij McLaren. Voor Lando Norris zal het zijn F1-debuut zijn en de verwachtingen zijn ook meteen hooggespannen.

Norris legde zichzelf tijdens het lanceringsevent van de McLaren OnePlus 6T smartphone een onrealistische doelstelling op: “Mijn ideale doelstelling om na te streven is Carlos tijdens iedere race en iedere kwalificatie verslaan,” aldus Norris.

Die ‘stoute’ uitspraak zorgde toen voor heel wat commotie en ook Lando Norris lijkt dat te beseffen. De Brit relativeerde dan ook zijn uitspraak en meent dat het onrealistisch is om te verwachten dat hij Sainz constant zou verslaan.

“Ik moet het goed zien te doen en tonen dat ik het waard ben om F1-piloot te zijn,” aldus Norris. “Ik denk dat het iedere rijder zijn doel is om zijn teamgenoot te verslaan. In een ideale wereld zou ik ieder raceweekend mijn teamgenoot verslaan.”

“Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren, in die situatie zal ik me niet bevinden. Er zijn dingen die ik van Carlos en van andere rijders zal moeten zien te leren indien ik me als rijder wil verbeteren.”

“Er zullen ongetwijfeld zaken zijn waarin ik niet goed ben en die ik moet zien te verbeteren,” besloot Norris.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België