Lando Norris legt zichzelf voor zijn eerste McLaren-seizoen een ‘onrealistische doelstelling’ op

13 december 2018 — Lando Norris, de opvolger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij McLaren, legt zichzelf naar eigen zeggen een "onrealistische doelstelling' op voor 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

De 19-jarige Norris zal volgend seizoen samen met Carlos Sainz het rijdersduo vormen bij McLaren. Sainz heeft uiteraard een pak meer ervaring in de Formule 1 maar desondanks ambieert Lando Norris alleen maar het beste en daarom legt hij zichzelf een onrealistische doelstelling op voor zijn eerste seizoen bij McLaren.

“Mijn ideale doelstelling om na te streven is Carlos tijdens iedere race en iedere kwalificatie verslaan,” aldus Norris tijdens het lanceringsevent van de McLaren OnePlus 6T smartphone op dinsdag.

“Dat is momenteel een onrealistische doelstelling maar ik ga mijn uiterste best doen en mij zo goed mogelijk voorbereiden als ik kan.”

Ambitieus is Lando Norris ondanks zijn nog steeds erg jonge leeftijd dus zeker en vast. Norris moest het in het verleden bovendien al vaker opnemen tegen meer ervaren rijders.

“Ieder jaar wanneer ik in een nieuwe raceklasse ben gestapt had mijn teamgenoot minstens één of twee jaar ervaring in die raceklasse. Carlos zal zijn vijfde seizoen in de Formule 1 aanvatten, dat is een groot verschil,” aldus Norris.

“Er zijn ook circuits waarop ik nog nooit gereden heb, zoals Singapore, Montreal en Melbourne, en circuits zoals Monaco waar het niet eenvoudig is om in een F1-bolide meteen snel te zijn.”

“Uiteraard zou ik hem echter graag verslaan, daar streef ik naar, dat is mijn doel,” besloot Norris.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België