logo
 

Lando Norris: “Leuk om je te vergelijken met Alonso”

01 september 2018 — Lando Norris blikt tevreden terug op zijn eerste oefensessie voor de GP van Italië. Norris mocht van McLaren met de wagen van Stoffel Vandoorne rijden en spreekt van een leerrijke ervaring.


“Ik beleefde wat plezier uiteraard, al kon ik niet zoveel rijden als dat ik graag had gehad,” zei Lando Norris gisteren na het afwerken van de eerste oefensessie die op een natte baan werd verreden. “Dat gebeurt soms maar ik ben uiteindelijk wel tevreden. Ik zag wat ik kon ervaren tijdens een raceweekend en hoe het is om je te vergelijken met Fernando, wat erg goed is voor mij.”

“Het zou leuk geweest zijn om op een droge baan te rijden, of dat het gedurende een langere periode echt volledig nat zou geweest zijn, om zo meer ervaring op te doen in de wagen in de regen. Daar hou ik wel van.”

Ondanks de moeilijke omstandigheden is Norris dus best tevreden. Hijzelf en het team leerden veel en er werden ook enkele dingen uitgetest met het oog op de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar.

“Uiteindelijk was het een redelijk goede sessie voor ons, ook al reden we niet heel veel ronden. We hebben wat aerodynamische tests gedaan, sommige voor dit jaar, andere voor volgend jaar. We hebben zoveel mogelijk dingen uitgeprobeerd zonder de dit raceweekend te compromitteren.”

“Het team heeft veel geleerd en ik uiteraard ook,” besloot Norris.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België