Lando Norris na crash: “Ik weet niet wat Stroll dacht”

13 mei 2019 — McLaren-rijder Lando Norris gelooft dat Lance Stroll de schuldige was voor hun crash tijdens de GP van Spanje. De Brit begrijpt niet wat zijn Canadese concurrent dacht bij het incident.


Stroll en Norris raakten elkaar tijdens een gevecht om de 14de positie tijdens de 45ste ronde van de GP van Spanje, een aanrijding waarna beide rijders moesten opgeven en de safety car de baan opkwam.

Norris probeerde langs de buitenkant van de eerste bocht voorbij Stroll te gaan en zat dan ook aan de binnenkant van de Canadees voor het ingaan van de tweede bocht. Stroll stuurde in, wat de oorzaak was voor de botsing.

“Stroll wist dat ik vlak achter hem zat bij het ingaan van de eerste bocht. Ik weet dan ook niet wat hij erna dacht”, zei Norris.

“Ik was nog steeds aan de buitenkant van bocht 1 en had ook een flink deel van mijn wagen naast hem bij het ingaan van de tweede bocht. Maar van zodra hij instuurde naar links, wist ik dat hij dacht dat ik zou vertragen om hem voor te laten of dat ik verdwenen was, de reden is me onduidelijk.”

“Op een gegeven moment wist ik gewoon dat hij tegen me ging rijden om me geen plaats te geven. Ik probeerde nog om een aanrijding te vermijden, maar daar was geen tijd voor.”

Over de boordradio hoorden we Norris zich verontschuldigen voor het incident, maar de Brit maakt duidelijk dat die verontschuldigingen zeker niet gericht waren aan het adres van Stroll.

“Ik rijd met deze wagen, dus ik maak de beslissingen. Ik weet niet of ik het risico had moeten nemen om hem toch voorbij proberen te gaan. Ik voel me vooral schuldig tegenover het team, want ik kon de race voor hen niet uitrijden.

Aan de andere kant van het verhaal maakte Stroll duidelijk dat er niet voldoende plaats is voor twee wagens om door de eerste bochtencombinatie te komen.

“Ik heb de herhaling nog niet gezien, dus ik zal het later meer in detail bekijken, maar het is duidelijk dat daar niet veel plaats is”, zei Stroll.

“Ik moet die bocht halen, dus ik stuurde in. Ik kon er dan ook niet veel aan doen. Jammer genoeg is er niet voldoende ruimte voor twee wagens.”

Norris en Stroll werden bij de stewards geroepen na de race. Na een gesprek met beide rijders besloten de stewards dat geen van beide schuldig is, waardoor ze geen verdere actie ondernomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Whose side are you on? . #F1 #Formula1 #SpanishGP #LanceStroll #LandoNorris

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België