Lando Norris ontsnapt aan bestraffing: “Maar ik heb McLaren teleurgesteld”

27 juli 2019 — Lando Norris zal geen bestraffing krijgen voor het vermeend hinderen van Alex Albon tijdens de kwalificatie. De Brit sneuvelde desondanks in Q1 en stelde naar eigen zeggen voor het eerst McLaren teleur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“Ik bevond me op een snel rondje,” antwoordde Norris toen hem gevraagd werd of hij Alex Albon had gehinderd. “Hij startte zijn snelle rondje vlak achter mij. Ik moest me dan ook geen zorgen maken.”

Aangezien Lando Norris zich inderdaad op een snelle ronde bevond moest de Britse McLaren-rijder niet vrezen voor een eventuele bestraffing. Een rijder moet immers niet inhouden en een andere rijder laten passeren indien hij zelf bezig is aan een snelle ronde.

“Ik begon mijn snelle ronde zo’n halve seconde achter Lando,” aldus Alex Albon. “Hij blokkeerde me niet, dit is gewoon eigen aan het circuit.”

“Iedereen zat in de laatste sector erg dicht bij elkaar, het was gewoonweg chaos. Ik bevond me bijna in de versnellingsbak van Lando en er was niets dat ik kon doen. Het was gewoon één van die dingen die gebeuren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België