logo
 

Lando Norris reageert op uitspraken Hamilton over jonge rijders

08 juni 2019 — Lando Norris voelt zich persoonlijk aangesproken nadat Lewis Hamilton een tijdje geleden stelde dat de F1 niet zwaar genoeg is op fysiek vlak. Om zijn woorden kracht bij te zetten haalde de vijfvoudige wereldkampioen aan dat de laatste jaren tieners bijna meteen probleemloos kunnen meedraaien.

Tijdens de persconferentie op donderdag werd er teruggekomen op de uitspraken van Hamilton en Lando Norris was een aandachtige toeschouwer.

De McLaren-rijder weet niet goed wat hij van de uitspraken van Hamilton moet denken of wat hij er juist mee bedoelt.

“Ik weet niet waarom hij nu zulke uitspraken doet en niet toen hij debuteerde,” aldus Norris. “Hij heeft het waarschijnlijk over George (Russell), Alex (Albon) en mezelf want wij zijn de jongste rijders. Waarschijnlijk zie ik niet zoveel af als dat hij denkt dat ik zou moeten.”

Op de vraag of Norris denkt dat Hamilton hem wil intimideren antwoordt hij negatief.

“Ik denk niet dat hij wil intimideren maar ik vraag me af waarom hij het nu precies zegt en niet in om het even welk ander jaar. Het is nu veel moeilijker dan toen hij begon. Hij zegt dat hij van zwaarder sturen houdt, hij kan altijd aan het team vragen om de stuurbekrachtiging uit te schakelen als hij dat wil.”

“Volgens hem zou het ook leuk zijn om manuele versnellingsbakken te hebben. Ik begrijp zijn gedachtengang eigenlijk niet zo goed.”

Hoewel een goede fysieke conditie belangrijk is voor een rijder laat Norris weten dat krachttraining niet zijn topprioriteit is.

“Ik ga niet graag naar de gym. Ik focus op mijn nek en uithouding. Ik draag zo’n ‘vijftig tinten grijs-harnas’ met een weerstand die terugtrekt,” besluit Norris.

De laatste jaren debuteren F1-rijders steeds op jongere leeftijd. Norris mag in hetzelfde rijtje geplaatst worden van Verstappen en Stroll die ook allebei als tiener hun debuut maakten op het hoogste niveau.

Dit bericht bekijken op Instagram

Cereal first, then milk ߥ›

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België