logo
 

Lando Norris toch naar Toro Rosso?

12 juni 2018 — McLaren zet de deur toch nog op een kier wat betreft een uitleenbeurt voor Lando Norris aan Toro Rosso.

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris) op

Voorafgaand aan de GP van Canada kwam het nieuws dat Toro Rosso McLaren benaderd had om hun junior-rijder Lando Norris te huren voor de rest van het seizoen. McLaren ging niet in op de avances van het Red Bull junior-team omdat ze de overeenkomst ook nog tot 2019 wilden doortrekken.

De plannen van McLaren met de achttienjarige Norris blijven ongewijzigd en de kans bestaat erin dat, indien Fernando Alonso er op het einde van het jaar de brui aan geeft, de jongeling in 2019 McLaren-rijder is. Ook de positie van Stoffel Vandoorne staat onder druk na een zwakke start dit seizoen.

Indien het zover komt dat Norris in 2019 voltijds rijder wordt bij McLaren dan vindt McLaren Racing CEO Zak Brown het een goed idee om hem dit jaar al wat ervaring te laten opdoen. Hij laat ook doorschemeren dat nog niet alle bruggen opgeblazen zijn met Toro Rosso.

“Als er een mogelijkheid is voor Lando om ervaring te laten opdoen moeten we dat overwegen,” aldus Brown in het Britse dagblad ‘Daily Mail’. “Lando is een McLaren-rijder en er wacht hem een grote toekomst hier. We hebben geen interesse om hem voor een langere periode te laten gaan.”

Lando Norris wordt beschouwd als een groot talent en hij wordt door sommigen bestempeld als de volgende Lewis Hamilton. Dit jaar is hij aan de slag in de Formule 2 en voert hij de stand om het kampioenschap aan met zevenentwintig punten voorsprong op zijn eerste achtervolger.

McLaren verwacht veel van de jonge Brit maar wil er ook op toezien dat hij geen stappen overslaat in zijn ontwikkeling tot F1-rijder.

Bij Toro Rosso zou Norris de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley kunnen vervangen. De Kiwi beleeft niet zijn beste seizoensstart, hij wist slechts één punt te sprokkelen uit de eerste zeven races van het seizoen. Dat terwijl zijn teamgenoot Pierre Gasly toch al achttien stuks wist te verzamelen. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België